maandag 6 maart 2017

Het jaar van de Haan

Eind januari begin februari is altijd de periode van chinees nieuw jaar. In China vieren ze dit met groots vuurwerk, feestdiners, cadeaus en ander spektakel. Wij zijn naar de MacDonalds geweest. We moeten nog een beetje op gang komen met het hele Chinese nieuwjaarsgebeuren, dat moge duidelijk zijn! Vorig jaar ging het ook al een beetje aan ons voorbij omdat Bo toen zijn amputatie had als eerste stap naar zijn prothesebeentje. Wat dat betreft begon het jaar van de aap pittig maar het heeft uiteindelijk veel goeds gebracht!



Want het lopen gaat hartstikke goed en het dagelijkse beentje aan en uitrekken is heel gewoon geworden. Inmiddels kan hij ook best goed op de stomp lopen dus op een slome pyjama-ochtend is het geen probleem om de prothese nog even uit te laten. Het is allemaal heel voorspoedig gegaan op een enkel schimmelinfectietje na. Maar dat is natuurlijk peanuts op de schaal van pech feitelijk!

Af en toe merk ik dat mijn blog al googlend gevonden wordt door ouders die ook een kind hebben die een amputatie moet ondergaan. En zo wordt je dus af en toe benaderd voor wat lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid (nooit gedacht dat ik daar ervaringsdeskundig in zou worden!). Dat doe ik graag natuurlijk en om het nog wat makkelijker te maken heb ik hier even een extra pagina aangemaakt met wat tips en ervaringen.

Omdat het nu wel erg rustig werd hier in huize Visser (geen adoptieprocedure-gedoe, medisch gezien alles rustig, beide kids op school) was het wel weer eens tijd voor een nieuw project. Nee we gaan geen nieuwe adoptieprocedure opstarten. Ik had best wel doorgewild voor Ping (remember Ding & Ping) maar adoptie is A: afgrijselijk duur en B: We willen dan toch wel weer voor China gaan en China is op dit moment weer heeeeeel langzaam qua voorstellen. Je bent dan dus als je eenmaal een beginseltoestemming hebt weer veel langer aan het wachten op een voorstel. Waarom dat zo is: lang verhaal, leg ik nog wel eens uit. Het komt er op neer dat adoptieland heel veranderlijk is, regels en landen zijn continue in beweging. Wij hadden net geluk dat we in een periode aan de beurt waren waarin alles heel vlot en soepel ging. C: adoptie is afgrijselijk duur! D: Als je adopteert is het eigenlijk wel het meest ideaal als 1 van beide ouders langere tijd bij huis kan zijn om je kindje een goeie hechtingsboost te geven en de eventuele medische wegen te bewandelen . Dat was en is in onze situatie het geval maar dat moet je dan dus wel zo houden als je weer gaat adopteren…. E: adoptie is afgrijselijk duur! Maar zeg nooit nooit! ( nou ja, Patrick zegt dat eigenlijk wel maar toch!).

Dus het is een ander project geworden namelijk Project Ik! Ik ben inmiddels namelijk 6 jaar bezig als creatief directeur van mijn allereigenste Smaakmakerij! Dat was leuk maar het is tijd voor wat anders. Na voor mijn gevoel 80.000 boltaartjes te hebben gebakken en allerlei andere dingen te hebben gedaan is het nu wel klaar en een goed moment voor een nieuwe uitdaging in de vorm van een oude wens namelijk: Juf worden!



Ga je dan de Pabo doen Nynke? Ja dat is inderdaad mijn goeie voornemen in het jaar van de Haan! En guess what, in m’n chinese horoscoop ( ik val onder de geiten, jawel) stond dat het een goed jaar was voor een nieuwe studie!!

Omdat ik een universitair diploma heb kan ik voor de zogenaamde Verkorte Pabo-variant gaan waarbij je in 2 jaar tijd tot leerkracht basisonderwijs klaar wordt gestoomd. Ik start in september, moet alleen nog even kiezen of ik de opleiding in Groningen of Assen ga doen. In beide gevallen elke donderdag naar school en daarnaast 1 tot 1,5 dag stage lopen op verschillende basisscholen.

Dus weer met de neus in de boeken (zal wel tegenvallen om weer in het studieritme te komen)maar ook veel praktijk. Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn en of ik het kan?! Frank is nu helemaal blij dat hij straks ook eindelijk naar de BSO mag op school (en dan denk je dat je ze een plezier doet met je ranja en koekje thuis om half 4!).

Omdat het een vrij intensieve opleiding is ga  ik zo pak em beet in juli De-Smaakmakerij opdoeken. Dus als je nog een superleuke taartworkshop wil doen of een kinderfeestje wil boeken dan moet je snel zijn! Mocht er nog iemand belangstelling hebben om mijn leuke toko over te nemen met leuke website en prachtig professioneel ontworpen logo, doe ff een mailtje zou ik zeggen en dan komen we er wel uit!

Zo, dit was eerst wel weer even wat ik te melden had. Oh ja toch nog wat: dat idiote voorstel dat interlandelijke adoptie in Nederland onmogelijk zou moeten worden is gelukkig van tafel geveegd door het kabinet.

Groeten maar weer!