dinsdag 11 februari 2014

Stapjes voorwaarts


Vandaag de post op de mat met een hele dikke envelop erbij. Wat is dat nu weer voor reclamemeuk voor De-Smaakmakerij dacht ik...Niets was minder waar, het was namelijk de planning voor de VIA (=voorbereiding internationale adoptiecursus)! Jeej! Hoe blij kun je zijn met een klein stapje voorwaarts? Nou best wel blij kan ik je zeggen! Op 13 mei aanstaande beginnen we en de laatste is op 8 juli. Voelt goed om eindelijk iets concreets in het vooruitzicht te hebben.
Veel mensen vroegen de laatste tijd wanneer we nou naar China gaan om Ding op te halen. Nou als het allemaal heel erg meezit zou dat maar zo eens in 2015 kunnen zijn! Hopen we...Maar het kan ook tegenzitten en langer duren, je weet het gewoon allemaal niet van te voren.

Ondertussen ben ik druk doende om van De-Smaakmakerij een multinational op het gebied van creatieve workshops en kinderfeestjes te maken. Ik zeg: je moet groots denken ;-) . In mijn eerste blog beloofde ik om elke twee weken een creatief project online te zetten. Dat is dus nu al mislukt...Oké niet helemaal want ik heb namelijk wel dingen gemaakt alleen ben vergeten om daar verslag van te doen. Terwijl jullie daar natuurlijk allemaal met smart op zitten te wachten (uhuh Nynke, blijf vooral groots denken!).
Ik ben onder andere hard bezig geweest om een paar nieuwe kinderfeestjes te verzinnen met de workshops decopatchen en sieraden maken. En verduld as’t nie waor is maar ik vind m’n eigen sieradencreaties nog best goed gelukt al zeg ik het zelf! Inmiddels staan ze al op de website, moet alleen nog even mooie decopatchfoto’s zien te fiksen. Wie mij spreekt mag het vragen: heb je nou al foto’s bij je decopatchfeestje? Bij gebrek aan collega’s heb ik soms wat druk van buitenaf nodig zeg maar...
Qua decopatchen heb ik sowieso nog wel een project op m’n lijstje staan namelijk het bewerken van een grote veldkei. Ik denk in delfts blauw motief en dan in de tuin zetten. Dan lijkt het net of er een grote porseleinen meteoriet in Paterswolde is ingeslagen! Daarnaast moet mijn fiets er ook aan geloven. Als klein zzp-ertje moet je alles aangrijpen om jezelf te profileren. Ooit leerde ik bij communicatiewetenschappen: It’s all about exposure! Dus het moet een Smaakmakerijfiets worden zodat elk en één zich afvraagt: wat een aparte fiets, De-Smaakmakerij? Hmm  toch eens even googlen!
Ook mijn auto heeft inmiddels de website achterop staan met plakletters. Je zou kunnen zeggen dat het er heel “speels”op staat. Je zou ook kunnen zeggen “Nynke, het staat scheef”. Tja, it’s all about exposure dus...
Nou ja, hoe het ook zij, de mensen (lees klanten) weten me wel steeds beter te vinden en soms ook opnieuw te vinden want Hoera Hoera, ik ben door een Kids-First in Groningen gevraagd om de kindercursus die ik op hun BSO deed ook op een andere locatie te gaan doen! 
Ondertussen probeer ik zelf ook nog wel eens wat nieuws te leren, morgen ga ik zelf een workshopje doen in kennismaking met de naaimachine bij MooiMiek. Dit is een creacollega van mij, kijk op www.mooimiek.nl. Ik verwacht niet dat ik hier een enorm talent bij mezelf aanboor aangezien echt ingewikkelde dingen naaien toch wel enige nauwkeurigheid vereist...(zie project “plakletters aanbrengen op auto”). Maar een beetje simpele dingen zoals een knikkerzak (die ga ik morgen proberen, ja toe maar, lach maar)of een vlaggetjeslijn of schortjes voor kinderworkshops of zo moet toch binnen mijn mogelijkheden liggen.  
Dus, later meer hier over de resultaten!